NIEUWS: Hermitage/ Nieuwe Kerk

Heleen-van-Ketwich-Verschuur-de-Barn

In de rol van commercieel manager bij de Hermitage/ Nieuwe Kerk is Heleen onder andere verantwoordelijk voor het succes van de drie verschillende museumshops. Onlangs koos ze voor een traject van de Barn, bestaande uit diepte-interviews met personeel en een commerciële training, gericht op het verhogen van de klanttevredenheid en de gemiddelde omzet per bezoeker.

Opschudden en aanscherpen
‘Ik vond eigenlijk dat het goed ging met mijn verkoopteam, maar ik had het gevoel dat er een schepje bovenop kon. Daarom koos ik voor een commerciële training voor het team: ik wilde de boel opschudden en aanscherpen, ook voor de medewerkers zelf, om het werk interessant te houden. Even stilstaan bij hoe we dingen nu doen en de gelegenheid hebben van elkaar te leren.

De teamleden hebben niet alleen van elkaar geleerd, maar ook nieuwe dingen geleerd. Met name de inzichten in het productportfolio waren waardevol. En door samen Gouden Regels op het gebied van klantgerichtheid op te stellen, zit iedereen, meer dan ooit, op één lijn over hoe we dingen willen en doen. Met de Gouden Regels is het voor de teamleden mogelijk elkaar op een luchtige manier aan te spreken op gedrag.

De teamleden hebben meer begrip voor elkaar gekregen. Daarnaast overleggen ze meer met elkaar dan voorheen. Binnen het team was een beetje sprake van eilandvorming, na de training is veel meer eenheid binnen het team ontstaan en is het als het ware één eiland geworden.’

Kennisdeling en teambuilding
‘Je kunt veel meer uit je team halen dan je denkt. En medewerkers kunnen veel meer van elkaar leren dan je denkt. Daarnaast ervoeren mijn teamleden de training als een vorm van teambuilding en een blijk van waardering vanuit het management: dat ze de moeite waard zijn om in te investeren. Dit heeft een positief effect op de sfeer binnen het team, en als de sfeer onder het winkelpersoneel verbetert, dan slaat dat over op anderen.’

MEER NIEUWS