VRAAG SUBSIDIE AAN VOOR EEN MEDEWERKERSTRAJECT VAN DE BARN

esf-subsidie-de-barn

Wil je dat medewerkers binnen je organisatie voor nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd, competent en productief blijven? Dan is het essentieel om in je medewerkers te investeren, zodat ze duurzaam inzetbaar zijn én blijven. Voor het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen je organisatie bestaat een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Deze subsidie is ook dit jaar weer aan te wenden voor een medewerkerstraject van de Barn, dat bestaat uit een haarscherpe organisatiescan vanuit het perspectief van je medewerkers en de gezamenlijke formulering van een concreet verbeterplan op organisatie- en afdelingsniveau. Hiermee krijg je inzicht in de kracht en de aandachtspunten van de organisatie en kun je het organisatiebeleid optimaliseren.

In 2016 vroegen verschillende klanten van de Barn – uit diverse sectoren – de subsidie aan en deze werd in 100% van de gevallen toegekend. Het duurt nog even, maar in november 2017 start er weer een nieuwe aanvraagronde. De Barn helpt je graag bij de aanvraag, die in een handomdraai is gedaan. Mis de komende ronde niet, wees er op tijd bij en krijg 50% van vergoedt.

Wat is duurzame inzetbaarheid?
Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen flexibiliteit van organisaties. Werkgevers die ervoor zorgen dat medewerkers fit en gemotiveerd blijven voor het steeds sneller veranderende werk zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. ‘Duurzaam inzetbaar’ betekent dus dat medewerkers gedurende hun loopbaan over de juiste mogelijkheden en voorwaarden beschikken om hun werk met behoud van goede gezondheid, motivatie en productiviteit uit te voeren. Organisaties die investeren in deze factoren plukken daar direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Een medewerkerstraject van de Barn helpt organisaties hierbij.

ESF-subsidie vergoedt 50%
De vergoeding bedraagt de helft van de kosten van een medewerkerstraject van de Barn, tot een maximumbedrag van €10.000. Met andere woorden, voor een volledig medewerkerstraject van de Barn betaal je slechts de helft.

Inschrijven vanaf november 2017
De eerste aanvraagperiode start in november. De exacte inschrijfperiode is nog niet bekend, dus houd de website van het Agentschap SZW goed in de gaten. Wacht niet te lang en vraag zodra het kan de subsidie aan, aangezien de aanvragen op volgorde van binnenkomst worden beoordeeld. De tijdsinvestering is minimaal.

Belangrijke voorwaarden:

  • Je organisatie heeft minimaal twee medewerkers in dienst;
  • Project uitvoering binnen 12 maanden, je hebt dus een heel jaar de tijd om het project uit te voeren;
  • Medewerkers moeten worden betrokken bij het project.

Vraag de Barn om vrijblijvend advies
De Barn heeft in de afgelopen jaren organisaties succesvol ondersteund bij hun aanvraag en de subsidie is bij meerdere klanten toegekend. Wil je weten wat de subsidie voor jouw organisatie kan betekenen en waarop je moet letten bij de aanvraag? Wij helpen je verder! Stuur vandaag nog een mailtje naar info@debarn.com.

MEER NIEUWS