Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenAWelke grote organisatie kent het fenomeen niet? Er wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar een cruciaal element van de bedrijfsvoering, maar er is simpelweg geen tijd of mankracht beschikbaar conclusies te verbinden aan de resultaten.

De Amsterdam ArenA is het grootste en meest innovatieve stadion van Nederland met ruim 53.000 zitplaatsen. Het is met recht multifunctioneel te noemen, want naast voetbal en american football wedstrijden, worden er jaarlijks vele muziekevenementen georganiseerd in de vorm van concerten en grootschalige dansfeesten. Daarnaast bevinden zich in de Amsterdam ArenA kantoorruimtes voor verschillende organisaties als de KNVB en Ajax, is het mogelijk om vergaderruimtes te huren, en trekt het stadion jaarlijks duizenden ‘bedevaartgangers’ die een rondleiding volgen door dit iconische stadion.

Al sinds 2011 heeft de Amsterdam ArenA onderzoek gedaan naar de tevredenheid van bezoekers na ieder groot evenement, georganiseerd door de vaste partners Ajax, KNVB, MOJO, Rocket Group en ID&T. Een constructieve opvolging daarvan, in de vorm van een overzichtelijke rapportage die de ArenA in één oogopslag de positieve en verbeterpunten laat zien, ontbrak echter tot op heden. De Barn heeft op basis van de ruwe data van de afgelopen jaren een overzichtelijk rapport gemaakt waarin niet alleen de ontwikkeling door de tijd te zien is, maar ook het verschil in opvatting tussen de bezoekers van voetbalwedstrijden en muziekevenementen. Tenslotte zijn daadwerkelijke scores afgezet tegen de streefscores die de Amsterdam ArenA hanteert. Het rapport vormt een belangrijke bron waaruit het management van de ArenA put bij het opstellen van haar komende jaarplan.

MEER NIEUWS